Atvirų durų dienos profesinio mokymo įstaigose

2024 m. balandžio 12-13 d. 9-16 val. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su visomis profesinio mokymo įstaigomis organizuoja atvirų durų dienas profesinėse mokymo įstaigose

Renginys skirtas plačiau supažindinti mokinius ir jų tėvus su profesiniu mokymu ir jo galimybėmis.

Profesinės mokyklos siūlys ir interaktyvių užsiėmimų. Lankytojai bus kviečiami „pasimatuoti“ programuotojo, dizainerio, mechatroniko ir kitas profesijas, išmokti skraidinti bepiločius dronus ar naudotis 3D spausdintuvu, išbandyti įvairius simuliatorius.

Profesinis mokymas yra lankstus – greitai reaguoja į darbo rinkos poreikius, o jo teikiamomis galimybėmis pasinaudoti ir naujų praktinių įgūdžių įgyti gali tiek mokiniai, tiek suaugusieji. Profesinio mokymo įstaigoje praktinis mokymas sudaro daugiau kaip du trečdalius mokymo programos.

Profesinės mokyklos siūlo ne tik tradicines programas, bet ir mokymąsi pameistrystės būdu tikroje darbo vietoje ar įvairių profesijų modulius gimnazistams bendrojo ugdymo mokyklose.

Profesinių mokyklų mokiniai, be stipendijos, gauna bendrabutį ir kitas lengvatas, kokias turi studentai, gali dalyvauti tarptautinių mainų programose, stažuotis užsienyje.

2024 m. pagrindinio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas vasaros etapas prasidės birželio 3 d. Prašymus stojantieji galės teikti iki rugpjūčio 5 d.

Daugiau informacijos: https://igykprofesija.lt/

Informacija apie atvirų durų dienas Aukštaitijos profesinio rengimo centre