Neformalaus suaugusiųjų švietimo teikėjų pasitarimas „Mokymosi siluetai Molėtuose“

Renginio dalyviai, susėdę klausosi lektorės

Augantis žinių poreikis verčia susimąstyti ir suaugusiųjų švietėjus, kaip jau šiandien pasiūlyti patrauklias mokymosi programas ir metodus skirtingų poreikių ir lūkesčių bei galimybių turintiems suaugusiesiems. Vienas svarbiausių (ir probleminių) neformalaus suaugusiųjų švietimo plėtros veiksnių yra suaugusiųjų švietimo organizavimas vietos savivaldos lygiu. Kryptingu suaugusiųjų neformaliuoju švietimu savivaldybėse rūpinasi koordinatoriai.  Molėtų rajone formalaus suaugusiųjų švietimo koordinatorius – Molėtų r. švietimo pagalbos tarnyba.

Gruodžio 5 d. Molėtų rajono suaugusiųjų švietėjai rinkosi į pasitarimą „Mokymosi siluetai Molėtuose“.  Pirmoji pranešėja Aušra Narbutaitė-Jorgensen pristatė suaugusiųjų švietimo organizavimo patirtis Danijoje. Danai Europoje pirmauja pagal organizuojamų švietėjiškų veiklų suaugusiems įvairovę ir prieinamumą. Dalyviai aktyviai  diskutavo,  kaip „pasiekti“ paslaugos gavėjus,  įtraukti gyventojus, burtis bendroms veikloms.

Buvo nuspręsta didinti informacijos gyventojams apie neformalųjį suaugusiųjų švietimą ir tęstinį mokymąsi  prieinamumą, sukuriant vieną kanalą Molėtų savivaldybės internetinėje svetainėje, informuojantį apie organizuojamus mokymus, edukacijas; pakartotinai ištirti rajono suaugusiųjų mokymosi poreikį ir nustatyti prioritetus, kuriais remiantis bus skirstomos kiekvienais metais savivaldybės skiriamos lėšos neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programoms finansuoti.

Tikimės, kad rajono gyventojai aktyviai išreikš savo nuomonę ir neformalaus suaugusiųjų švietimo organizatoriai galės pasiūlyti daugiau galimybių mokytis Molėtuose.

 

Renginio dalyviai susėdę aplink stalą