Molėtų TAU kelionė į Pajūrį

Kelionės dalyviai kopose

Molėtų TAU studentai birželio 27-30 dienomis keliavo link Pajūrio – didžiausio SPA po atviru dangumi. Ekskursija prasidėjo Klaipėdos senamiestyje. Pasivaikščiota senamiesčio gatvelėmis, aplankyta teatro aikštė, paklaidžiota jaukiais menininkų kiemeliais, susipažinta su Klaipėdos uostu iš arti. Plaukiant laivu keliautojai grožėjosi nuostabiais Kuršių Nerijos vaizdais bei didžiausiais uoste besisvečiuojančiais laivais, iš arti matė SGD laivą-saugyklą „Independence“.

Ekskursija po Kuršių Neriją prasidėjo nuo Juodkrantės. Aplankytas krantinėje įrengtas skulptūrų parkas, ištvermingiausieji užkopė į Raganų kalną – unikalų medinių skulptūrų muziejų. Pakeliui apžiūrėta viena iš prieštaringiausiai vertinamų gamtos objektų Lietuvoje – kormoranų kolonija, smalsiausieji pasikėlė į įrengtą apžvalgos aikštelę.

Nidoje keliautojai turėjo galimybę susipažinti su Nidos miestelio savita architektūra, prisėsti ant suoliuko ir pasigrožėti Nidos ir Kuršių marių vaizdais, įsiamžinti nuotraukoje su legendiniu Benu, įkopti į Urbo kalną, apžiūrėti vėtrungių ekspoziciją marių pakrantėje ir daug kitų lankytinų vietų. Ekskursija po Kuršių Neriją tęsėsi nuo 52 m. aukščio Parnidžio kopos, vienintelės vietos Lietuvoje, kur galima stebėti kaip saulė teka nuo vandens paviršiaus ir leidžiasi į vandenį. Kopos viršūnėje įrengtoje apžvalgos aikštelėje išvykos dalyviai gėrėjosi nuostabiais atvirų kopų, marių, jūros, miškų vaizdais. Pasiekę Naglių gamtinį rezervatą – gamtinę teritoriją paliktą tik išskirtinai mokslo tikslams, kur draudžiama bet kokia žmonių veikla, išvydo vieną įspūdingiausių Kuršių Nerijos vietų – Mirusias kopas, keliavo pažintiniu pėsčiųjų taku, susipažino su išskirtine ir itin reta Europoje pilkųjų kopų buveine. Keliautojai pabuvojo prie Baltijos jūros, pasivaikščiojo krantine, stebėjo šėlstančias bangas, išsimaudė vėsiame mineralinėmis druskomis prisotintame jūros vandenyje, atgavo jėgas, pasisėmė energijos.

Nuoširdžiai dėkojame Molėtų TAU dekanei Irenai Stumbrienei ir „Kiveda“ kelionės vadovei Alinai už šią išvyką ir puikiai praleistą laiką.

Kelionės dalyviai Naglio rezervate

 

Kelionės dalyviai Parnidžio kopa