Skaitmeninė biblioteka senjorams

Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos komanda padovanojo puikų renginį Molėtų TAU studentams „Skaitmeninė biblioteka senjorams“, apie įvairiausias bibliotekos teikiamas skaitmenines galimybes, duomenų bazes, paieškos sistemas, elektroninę biblioteką, garsines knygas ir kitus naudingus dalykus.
Senjorai mokėsi, kaip saugiai naudotis internetu, kaip atpažinti netikrą informaciją ir jos skleidėjus, „melagienas“, kaip naudojantis socialiniais tinklais atsisakyti „brukamos“ nenaudingos informacijos, reklamų bei netikrų draugų. Vaizdžiai pademonstruota, kaip „padirbama“ apgaulinga video ir garso medžiaga ir kaip ją atpažinti.
Naudinga buvo išgirsti apie Lietuvos kultūros paveldo portalą E-paveldas, pasimokyti, kaip jame ieškoti naudingos informacijos, senųjų knygų, rankraščių, periodikos, bažnytinių metrikų knygų ir kitų Lietuvos muziejuose sukauptų dokumentų.
Tau studentai domėjosi ir sužinojo, kaip rasti knygą bet kurioje Lietuvos bibliotekoje ir kaip ją užsisakyti paskaityti naudojantis ibiblioteka ir Libis sistemomis, apie elektroninį skaitytojo bilietą, garsines knygas, virtualią biblioteką ELVIS.
Salėje prie staliukų susėdę žmonės klausosi paskaitos Salėje prie staliukų susėdę žmonės klausosi paskaitos