Molėtų r. švietimo pagalbos tarnyba vykdo projektą „Pozityvios tėvystės įgūdžių ugdymas Molėtuose“

ESF logotipas „Kuriame Lietuvos ateitį“

Molėtų švietimo pagalbos tarnybos logotipas - žalio apskritimo viduje geltoname fone du susikibę rankomis žmogeliukai, apačioje užrašas Molėtų r. švietimo pagalbos tarnyba

 

 

 

 

 

 

Molėtų r. švietimo pagalbos tarnybos vykdomas projektas „Pozityvios tėvystės įgūdžių ugdymas Molėtuose“ įsibėgėja – jau įvyko dveji mokymai, skirti ikimokyklinukus ir paauglius auginantiems tėvams. Tretieji mokymai, skirti pradinių klasių vaikus auginantiems tėvams, numatomi pavasarį.

ES lėšomis finansuojami mokymai „Pozityvios tėvystės įgūdžių ugdymas“ skirti šeimoms, besirūpinančioms savo vaikų emocine savijauta, geresniu tarpusavio bendravimu. Taip pat laukiamos šeimos, patiriančios sunkumų ir gaunančios socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo pagalbą. Mokymus veda profesionalūs psichologai, turintys ilgametę darbo su vaikais, šeimomis patirtį.

Tikimasi, kad projekto metu įgytos žinios sustiprins tėvų gebėjimus įveikti emocinius tėvystės sunkumus, tėvai gaus palaikymą, įveikiant bendravimo su vaikais problemas bei  bus motyvuoti kreiptis savalaikės specialistų pagalbos, sprendžiant vaiko ar šeimos problemas.

Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų ir Valstybės biudžeto. Projektui skirta 12 823,64 Eurai.

Molėtų r. švietimo pagalbos tarnyba prie projekto įgyvendinimo prisidės ir savo lėšomis, projekto veikloms įgyvendinti skirdama ne mažiau kaip 1056,77 Eurus.